måndag 10 augusti 2015

Super Mario

Den klassiska svenska filmen " Vi hade i alla fall tur med vädret" är en bra berättelse om när allt inte blir riktigt som man tänkt sig. Jag syftar på den första filmen då Gösta åker över bilen i en automattvätt för att han glömt att ta bort backspeglarna.

Det blir ju lite så där mellan varven när en sak blir något helt annat.
Som  exempel när jag skulle ta ett härligt skumbad. Behövde koppla av, njuta av god doft och bara vara... När jag var färdig drog jag ur proppen och sköljde av mig skummet.
Hör dock så  konstiga ljud att jag stängde av duschen. Tittade på golvet och ser en smärre swimingpool.
Kämpar för att få fast proppen igen i karet. På golvet låg handduken dränkt, mattan var dränkt.
Klafsade ur karet och rev åt mig en annan handduk från väggen som jag snurrade in mig i och i farten ramlade förstås badrocken ner i vattnet.
Sedan var det bara att leka rörmokare. Barnen tittade in och hittade mig krälandes på golvet grävandes efter golvbrunnen under badkaret bland blöta handdukar.
 - Va gör du frågade de skeptiskt ?
- Jag leker Super Mario svarade jag sammanbitet.

Jodå det visade sig i slutändan att det inte blev som jag hade tänkt mig. Att det blev akut tätt i golvbrunnen. Det såg ut som om en av barnbarnets muppar hamnat där som en hårig, kläggig tjorv.
När muppen var bortplockad  rann vattnet fint och stilla undan, golvet torkades handdukarna och badrocken in i tvättmaskinen och jag behövde en dusch efter allt som hänt. Stressfaktor nr 1. Det lugna spa badet blev ju inte som jag tänkt mig...Har ni någon gång råkat ut för någon händelse som inte blev som ni hade tänkt er ?

5 kommentarer :

 1. Oj, ja jösses, jag tycker det händer ofta att saker och ting inte alls blir som man tänkt sig. Just nu kommer jag mest att tänka på strul med bilen. Sambon och jag skulle ut med husvagnen några dagar, då den var alldeles ny. Innan vi ställde upp den någonstans skulle vi köra in och titta på en sevärdhet, och mitt på en liten slingrig väg slutade bilen att fungera. Puh! Eller en annan gång när jag skulle köra Sonen till hans PRAO-plats, och bilen plötsligt lade av mitt på stora vägen. Det resulterade dessutom i att Sonen vägrade att fortsätta på PRAO:n för han blev så störd av det som hänt första dagen. Ja, listan kan egentligen göras hur lång som helst, för i mitt liv är det väldigt lite som har gått som planerat. Men som tur är har jag dåligt minne så det mesta kommer jag inte ihåg. Jo, jag har ju en stor grej till. När jag äntligen, efter flera barnlösa år, fick barn så visade det sig att båda mina barn har funktionshinder. Snacka om att det inte blev som jag hade tänkt mig! Jättestor kram! <3

  SvaraRadera


 2. Ha ha ha, det var lugnet efter badet det. Nej jag vet, inget kul, har varit med om det flera gånger..... Men du får gärna berätta hur det var gestalta Super Mario, ha ha....
  Jag skriver om någon dråplig händelse sen skall till sjukgymnasten nu.....

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 3. Det blev inget rogivande bad det inte.....
  Saker och ting blir mycket sällan som jag tänkt.....
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hahaha.....skrattar gott åt hela ditt inlägg.
  Vi hade iallafall tur med vädret är ju en jätterolig film. Men inte blir det som vi har tänkt oss alltid inte.
  Skulle va kul att se dig där på badrumsgolvet haha.

  LER stort åt ditt inlägg.
  Kvällskram.

  SvaraRadera
 5. Förlåt men jag var tvungen att skratta. Tycker mig se dig i din situation i badrummet. Man ska ju inte skratta åt andras olycka men du skriver så roligt och talande.
  Första träffen jag skulle ha med min första man blev inte som jag hade tänkt mig. Det blev ingen träff för han kom 10 minuter för sent, på grund av biltrafiken, och jag är en så´n som inte kan vänta så jag gick hem.
  Ha det bra och kram till dig.

  SvaraRadera