måndag 1 februari 2016

Kladd och Spill

Jag är numera ägare av en smetfördelare – en liten tillbringare som häller ut precis så mycket smet man vill, när man trycker på handtaget! En riktigt praktisk liten kökspryl. Onödig kan tyckas, och förvisso är det så – men jag spar både tid och disk! Det blir inte på långa vägar lika kladdigt i köket heller?

Smetfördelare med lila lock 

Fotograf: Yngsta dottern
                               .


Testade min smetfördelare med pannkakssmet igår, och det gick sådär. Jag tror att det är ännu bättre med kak- eller muffinssmet – så länge den inte är alltför tjock eller tunn så borde den funka till vad som helst som ska portioneras. Mousse, kräm eller topping. Det var inte så smart av mig att skaka om pannkakssmeten trots att jag höll i locket, för det var inte helt tätt. Så den används nog med fördel till saker som inte ska skakas om…

En tallrik pannkakor som jag gjorde med min smetfördelare

Fotograf; Yngsta dottern.


Jag är ju ingen jättefantast av vanliga pannkakor, men mitt barnbarn är förtjust i dem.
 En smetfördelare kan rekommenderas till dem som verkligen är mat- och bakintresserade, men inte är så förtjusta i kladd och spill.

5 kommentarer:

 1. Smetfördelare? Sån jättebra hjälpreda. Det finns så mycke bra saker om man kollar.

  Tack för hälsningen och ha en jättefin dag vännen.
  Kramkram.

  SvaraRadera
 2. Verkar som en jättebra hjälpreda i köket.
  Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera

 3. Har den kalorifördelare-inställning också? ☺

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Har aldrig sett något sådant! Finns tydligen saker till allt. Nog har jag stekt mängder av pannkakor i mina dagar. Det var soppsleven som fördelade då.
  Kran ♥

  SvaraRadera
 5. Smetfördelare, någon sådan har jag aldrig sett eller hört talas om. Så mycket det finns som jag inte känner till. Verkar vara en användbar pryl. Nu är jag ingen person som trivs i köket, så jag avstår gärna.
  Bra tagna bilder av din dotter.
  Varm kram till dig.

  SvaraRadera