onsdag 24 februari 2016

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Torsdagar är det ju ärtsoppedagen. Någon ärtsoppa blir det dock inte idag. Inga av mina barn gillar ärtsoppa. Därför blir det  nästan aldrig ärtsoppa hemma hos mig.
 Jag däremot gillar ärtsoppa OM jag kokat den själv. Utan dom där fläsk-gummiklumparna som brukar finnas i skolmatssoppan/köpt ärtsoppa.

Dammsugning står på agendan idag att göra...
Dammsugaren och jag är forna fiender. Det fanns en tid då  jag inte kunde se maskinen utan att bli irriterad. Jag upplever att en dammsugare sitter fast ÖVERALLT! Hur mycket jag än rycker å sliter och försöker kånka med mig den så sitter den fast… Runt ett hörn, sladden fast runt ett ben etc.

Så är frågan: Hur ofta ska man egentligen dammsuga?!

Typ varje dag? En gång i veckan? Flera gånger i veckan? En sak är säker, den åker fram med väldigt jämna mellanrum hos mig. Min dammsugare har i teorin en plats i städskåpet...
Men i verkligheten befinner dammsugaren sig mest på denna plats… Lätt tillgänglig och som en konstant påminnelse om att det finns saker att suga upp! Inpluggad och "ready to use".

Den där rackarns dammsugaren börjar kännas som en del av möblemanget i mitt hem!

6 kommentarer :

 1. Jag och min dammsugare kommer inte riktigt överens heller. Jag får så hiskeligt ont i ryggen när jag dammsuger. Så här i huset är det Mini som sköter det.
  Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera

 2. Jag dammsugen en gång i veckan, men eftersom jag bor mot en stor gata så kan det bli två gånger i veckan. Jag är noga med att låta den få vila på sin plats i städskåpet när
  den inte arbetar.

  Solig kram ♥

  SvaraRadera
 3. Jag har en lätt grön dammsugare i städskåpet. Och jag har en röd ergobatteridriven. Den senare kör jag mest med, den får jag inte så ont i ryggen av som den större.
  Dammsugare är min ryggs värsta fiende.
  Solig kram ♥

  SvaraRadera
 4. Vår nya Dammsugare alias Snabeldrake är vit & fräsch låter lagom & "bor" i skrubben när det inte är arbete ;)

  /Kram Kram ♡ ...

  SvaraRadera
 5. Min snabeldrake och jag är alltid ovänner. Jobbig är han haha.

  Torsdag och ärtsoppa ja........ärtsoppa är gott det.

  Ha en fin fredag och kram till dig.

  SvaraRadera
 6. När barnen var mindre dammsög vi i stort sett varje dag men eftersom de nuförtiden sitter som trollbundna vid sina datorer istället för att vara ute och leka=dra in en massa smuts blir det inte varje dag. Men väl flera gånger i veckan. Vi har centraldammsugare så är det något som fastnar är det den 15 meter långa slangen......

  SvaraRadera