tisdag 23 juni 2015

Tom i bollen


Jag insåg precis att jag kan konsten att sitta och stirra in i en datorskärm och på ett gäng tangenter i tio minuter utan att lyckas skriva ett enda ord.
Ibland lyckas man inte med det där att ta allt som finns i huvudet och trycka ut det i fingrarna över tangentbord som bildar ord.
Det snurrar på i huvudet.i alla fulla fall idag... Jag kan inte komma fram till om det beror på alla tankar som trasslar runt där inne eller om jag bara är yr av min mentala uttröttbarhet/ utmattningssyndrom, värmen, anemi eller något helt annat. Bestämmer mig för att det är lite av varje.

På tal om mental uttröttbarhet det är ett jädrans gissel att vara hjärntrött och att bli hjärntrött för minsta lilla. .
Min mentala uttröttbarhet, känslan är som att ha gröt i hjärnan. Eller sirap. Eller än värre att hjärnan känns helt tom. När man inte hittar någonting där alls. Skrämmande! Det kan kännas som om hjärnan drabbats av overload eller totalt kaos. Har jag övertrasserat mitt energikonto slår det till direkt.
Tappar närminnet
Har svårt att tänka och koncentrera mig
snabbt psykiskt och fysiskt trött.
Extremt känslig för ljud och ljus.
stresskänslig
Minsta krav kan bli för oöverstigligt och jag bryter ihop typ.

Värst kan vara när det är flera ljudkällor samtidigt  t.e.x musik, eller tv å dylikt i bakgrunden och att flera människor pratar samtidigt. Då blir det totalt kaos i hjärnan. " Stora sällskap med höga ljudnivåer och livliga diskussioner är något som jag tyvärr inte klarar av". Det kraschar mig direkt.

Oväntade händelser fungerar inte heller för mig.. Då försvinner all min energi och jag ligger där som en blöt fläck och orkar inte fungera överhuvudtaget.
 Jag behöver också kunna fokusera på en sak i taget för att inte hjärntröttheten ska slå ut mig.

Mental och emotionell påfrestning ger lika stor krasch som fysisk aktivitet.

Den mentala uttröttbarheten uppstår vid skallskador som hjärnblödningar eller vid ett eller flera hårda slag mot huvudet.

I mitt fall är det både hjärnblödning(fick en hjärnblödning som nyfödd då en läkare gjorde ett blodbyte på mig och jag var egentligen för svag att klara av en blodtransfusion just då på grund av min anemi som jag föddes med och som var grunden till blodbytet. Hade jag inte gjort blodbytet hade jag inte överlevt). och misshandeln (de kraftiga slagen mot huvudet och huvudet som ständigt blev utsatt för att åka in i väggar bankandes (bakhuvudet) om och om igen år efter år)  Dessa två ting har föranlett att jag har en  Mental uttröttbarhet idag och tillsammans med min utmattningssyndrom - ja det går egentligen inte beskriva den känsla av trötthet som kommer när både utmattningssyndrom och uttröttbarheten strålar samman.

Länk: Här kan ni läsa mera om Mental uttröttbarhet

1 kommentar :


  1. Allt du beskriver i dina symtom överensstämmer med mina symtom, precis så är det för mig. Jag är så van att jag numera inrättat mitt liv efter detta. Men mår bra ändå, fast jag har ju bara mig själv att tänka på.... Kramen ♥

    SvaraRadera