fredag 3 juni 2016

En gång i tiden var jag duktig på att baka....
Har alltid varit urusel på att baka kakor. Har aldrig haft intresse för att baka just kakor. Upplever kakor som lite tantiga... fast det är min personliga åsikt. Bry er inte om det ni! Kakdegarna har aldrig velat samarbeta med mig. De smular sig eller kladdar fast överallt och blir inte alls det som det var meningen att bli. Och skulle jag få för mig att grädda eländet sedan jag försökt baka ut degen/smeten så blir och har det bara blivit kattskit av hela alltet. Äter inte gärna mina egna bakade kakor heller. De är ofta torra och inte goda heller.

Mjuka kakor däremot har jag varit duktig på att baka en gång i tiden... som sockerkakor och sånt... det var jag bra på.. Mumsiga och härligt smuliga... gjorda med olika vätska som bas. Smaksatte dem på alla de möjliga sätt. Den ena godare än den andra. Bakade dem  oftast två och två och såg inte röken av dem sedan de var gräddade och svalnade. Vem som tog dem har jag inte lyckats lista ut än idag =) ... så fort gick det att de mjuka kakorna var borta. Pajer med olika bär var också en favorit... gärna tillsammans med vaniljsås.

Bullar  var jag också en hejare på... mumsiga bullar med massor av kalorier och smaskiga fyllningar. Gjorde allehanda lustiga krumelurer av bullarna jag bakade... inte bara vanliga snurrbullar.

 Den som har lätt för att gå upp i vikt har nog redan ökat på några kilo... bara av att jag skriver om mina härliga bullar. ☺ ☺ ☺ ☺

Jaja, tänk inte för fort nu... jag sa bullar... inget annat!

Minns att jag stoppade lite då och då bullar i frysen när jag bakade dem som mest... men när jag tittade in i frysen och skulle plocka fram bullarna så var det tomt. Inte en bulle så långt ögat kunde se. Inte en enda bulle! Tror att jag hade tjuvar som käkade bullar... tjuvar som visste precis när jag inte vaktade dem. Men jag lyckades aldrig avslöja dem.

Till min stora sorg bakar jag inte så ofta längre.Att baka fungerar inte längre för mig.

  Bakar endast vid födelsedagar och när " klassföräldrarna/skolan" ska ha vid försäljning.
 För då är bakning obligatoriskt - ett måste.
Som nu till  dotterns skolavslutning.  Då ska vi föräldrar göra varsin tårta och baka bullar.10 kommentarer:

 1. Varsin tårta???
  Inte bara till egna klassen så hoppas jag! ;)
  Jag bakat också väldigt lite numera.
  Och ändå går jag hemma på dagarna.
  Men kolonin och solen lockar mer. Och här ute finns inte allt som behövs. Idag t.ex tänkte jag baka en rabarberpaj. Allt finns utom just en form att lägga det i när den skall on i ugnen. Suck! Kanske ska fråga någon granne :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjuorna bakar varsin tårta och bullar så att det ska räcka till både sexorna sjuorna, åttorna och niorna. Kram

   Radera
 2. Jag bakar när andan faller på. Vissa perioder ofta andra inte alls. bakar det mesta, kakor, bullar, bröd osv...men, som sagt måste man vara i form för det.

  Konstigt, när vi levde hela familjen ihop (medans jag fortfarande var gift) försvann alltid det jag bakat från frysen oxå.
  Det kanske var ett virus som spred sig...hihi

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Kakor har jag heller aldrig kunnat baka. Möjligtvis mjuka kakor då, men annars var det matbröd jag bakade mest innan jag blev glutenintolerant. Nu bakar jag aldrig. Tråkigt nog är det så otroligt svårt att lyckas med glutenfritt bak.
  Kram, kram <3

  SvaraRadera
 4. 🍪🍮🍯🍰🍯🍮🍪🍩
  Läser och skrattar, hi hi hi..
  Så du har bulltjuvar du...
  Själv bakar jag aldrig men när det väl har hänt så har bullarna både blivit hårda och torra, å helt utan smak. Ingen tjuv ville ha mina bullar och jag fick handgripligen tvinga alla som kom innanför min dörr äta dom. Stackarna.. 😂

  Kram ❤

  SvaraRadera
 5. 🍪🍮🍯🍰🍯🍮🍪🍩
  Läser och skrattar, hi hi hi..
  Så du har bulltjuvar du...
  Själv bakar jag aldrig men när det väl har hänt så har bullarna både blivit hårda och torra, å helt utan smak. Ingen tjuv ville ha mina bullar och jag fick handgripligen tvinga alla som kom innanför min dörr äta dom. Stackarna.. 😂

  Kram ❤

  SvaraRadera
 6. Min dotter går på en liten liten byskola och varje skolavslutning tar alla familjer med sig vars en tårta. Fast det går bra att köpa om man vill. Skolan växer för varje år och jag ser verkligen fram emot årets kalas!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag gillar att baka ...när jag orkat och har tid ;) inte ofta då .... Kan säga att det tar bara några dagar innan allt är uppätet om jag bakar ;) så när ngn kommer finns inge bullar i alla fall ;) kram fina ❤️

  SvaraRadera
 8. Haha .Tycker du kakor är Tantigt?

  Jag gillar inte alls att baka. Är heller ingen älskare av varken godis eller kaffebröd. Tycker inte om söta saker. Jo...nu ljög jag....bullar kan vara gott ibland åsso choklad då.

  Kramkram.

  SvaraRadera
 9. Så roligt att kunna baka och göra något gott och ätbart. Synd bara att de försvann så fort. Du kanske borde ha satt en detektiv på det.
  Jag älskar kakor och tycker att det är så gott till kaffet, men kanske inte så nyttigt. Tantigt? Det har jag aldrig tänkt på.
  Kram till dig.

  SvaraRadera