måndag 25 januari 2016

Tvätt

I går kväll sorterade jag en tvätt, en ljus 60, trodde jag i alla fall. Tidigt i morse startade jag tvättmaskinen och allt är frid och fröjd till tvätten är färdig och jag ska slänga in den i torktumlaren.

Tyckte att det gick ovanligt fort för tvätten att bli färdig, 60-programmet brukar ta flera timmar. Tittar på maskinen och inser att jag kört underkläder på 40 grader. Blurk vad äckligt.

Jag tar i alla fall ut tvätten, vet inte riktigt varför eftersom jag vill köra om den på 60 grader, men i alla fall så ser jag att jag visst inte bara slängt in sådant som tål 60 grader i tvätten. Här ligger en del kläder som absolut inte ska tvättas varmare än 40 grader.

Mitt i den ljusa (vita) tvätten hittar jag dessutom flera svarta kläder.. Hur har det gått till?  Jag har ju separata tvättkorgar för mörk och ljus tvätt.

Ibland undrar jag verkligen hur min hjärna fungerar. Det var ju inte en siffra rätt men det var ju tur att jag bara ställde in maskinen på 40 grader och det var en himla tur att kläderna inte färgade av sig.

Fortsättningsvis idag ska jag nog hålla mig borta från allt som kräver någon form av tankeförmåga. Känns som om hjärnan och jag inte är på samma ställe.

5 kommentarer:

 1. Det gäller i många fall att ha huvudet med sig.
  Har nog lyckats en och annan gång med liknande men ännu inte färgat något, puh så skönt!
  Ha en fin början på veckan!
  Kram

  SvaraRadera

 2. Det där var inte kul!

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 3. Min hjärna är likadan. Idag har allt blivit fel, glömt och kluddrat och gjort allt svårare än det är. Är det åldern eller utbränningen tro? Skit samma, jag är jag och duger som jag är.

  SvaraRadera
 4. Ibland kan det bli så där, men du hade i alla fall tur i oturen, att tvättat allt i 60 hade nog varit värre.
  Kanske barnbarnet hade rört om i tvätten.
  Hoppas att din måndagskväll blir bra.
  Varm kram.

  SvaraRadera
 5. Hoppsan!
  Där blev det lite tokigt :)
  Hoppas inget kärt blev förstört.
  Stor kram...

  SvaraRadera