söndag 31 maj 2015

Summering av kardemumman:

Att känna tacksamhet det får oss " tror jag "  att uppskatta det vi har runt omkring oss. Se det värdefulla och lägga uppmärksamheten på det vi faktiskt har istället för det vi inte har.

(Oftast lägger vi faktiskt mer manke till att se det vi inte har än det vi har)

Så otroligt små och enkla saker som jag har pliktat ned under förra veckan och som jag i vanliga fall  inte ens tänker på att vara tacksam över, men genom att skriva dem får jag en extra påminnelse för att det finns mycket bra saker att vara tacksam för även om livet inte alltid är på topp!

I regel när man antingen bli ombedd att skriva en tacksamhetslista eller gör det på egen hand och sällan har skrivit en tacksamhetslista förut så gör man felet att tänka stort och då blir det direkt  hjärnstopp. Man fastnar och ser ingenting att vara tacksam över.


Summering : Att  skriva ner saker är bra. Det förstärker och gör saker och ting tydligare!
Och det behöver inte vara mer än just nåt litet, enkelt, knappt märkbara saker sånt som man "kanske " inte tänker eller har tänkt på det första man gör att vara tacksam för.

Och man behöver om man vill att bara börja  med att reflektera och plikta ned en enda sak som är bra för just den dagen. Det är kraften i tacksamhet!

2 kommentarer:

 1. Jag gillar tacksamhetslistor, absolut!
  Så fint att du börjat teckna ner. Finns många spontana ting.

  Idag är jag tacksam över att regnet slutat och att solen bryter fram. Att mitt blodtryck är helt OK fortfarande utan mediciner och att min dotter fått ny lyster i ögonen.

  Kram ♥

  SvaraRadera

 2. Just nu är jag sur och vill så vara tills jag druckit mitt kaffe, fast hur sur jag än är så är jag tacksam för att mitt kaffe är på gång och jag är tacksam för att jag inte behöver gå ut i regnet och att jag har mat i kylen. :-)

  Kram, kram, kram ♥♥♥

  SvaraRadera