torsdag 18 september 2014

Vad tycker jag ?
Tänkte på självkritik och hur man behandlar sig själv illa.Brukar säga till mina barn och de som tycker illa vara om sitt utseende att de inte ska bry sig om hur det ser ut eller inte ser ut. För det är ju insidan som räknas. Och så tycker jag faktiskt! För den som inte har så fagert yttre kan ha det allra fagraste inre. Och tvärtom.Men när det kommer till mig själv så funkar det på något sätt annorlunda..  Jag tycker att jag är ful. Tittar mig i spegeln och gnäller misslynt över att jag ser ut som ett troll. Vet inte vad jag inte gillar av det jag ser. Men fel ser jag i alla fall.Jag vet att jag har många bra inre kvaliteter. Men om jag ska sätta mig ner och lista dem kommer jag inte på en enda bra sak med mig själv.  Däremot är jag bra på att tala om för andra vad bra de är. För det är inte svårt alls. Det svåra är att se det som är bra med mig själv.Jag vet också att detta med att jag nedvärderar mig själv kommer från skoltiden och den fruktansvärda dagliga misshandeln som har följt mig genom åren som varit. Många års hjärntvätt har satt sina djupa spår i huvudet på mig. Försöker dagligen att komma från dessa spår men halkar dit lite då och då.  Skulle nog behöva hjärntvättas till rätt insikter.Tack för mig! Och ha en trevlig Fredag.
4 kommentarer :

 1. Ja, du skulle behöva gå en kurs i att må väl i dig själv. Det är sånt slöseri med energi att ständig vara misslynt med sig.
  Jag brukar tänka, har jag fått fina barn, då måste de ju ha fått något gott från mig också, alltså kan jag inte vara ful.
  Men du käraste finaste pärlan, orden tryter.
  ♥♥♥ Kram ♥♥♥

  SvaraRadera

 2. Jag tycker att du är ett sött "troll" :) Att plågas av sin självbild och det man ser i spegeln är bara så orättvist mot det som är, att andra säger motsatsen och ger en massa anledningar till att man har fel i det man ser, hjälper inte.
  Vad är fulhet? Jag vet faktiskt inte, jag ser aldrig någon ful människa och jag vet varför: "Det finns ingen ful människa ". Kanske lite lata men aldrig fula. :)
  Kram på dig snygga busiga Margot. (((♥)))

  SvaraRadera
 3. Detta är svårt, med att kunna tycka om sig själv och se bra sidor hos sig själv.
  Men var förvissad om att andra ser dina fina kvaliteer, både in och utsidan. Bara detta att få läsa här inne hos dig gör att jag förstår att du har så många fina sidor.
  Sköt om dig och ha en bra fredag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är klart att din svåra skoltid har satt sina spår. Konstigt vore det annars. Men det måste gå att hjärntvätta dig till att tycka om dig själv; jag vill tro det i alla fall. Varför inte sätta dig varje dag och skriva ner allting du tycker om hos dig själv och saker som du gjort bra? Jag tänker att det måste sjunka in till slut. Jag tror ju t ex att du tycker om din förmåga att formulera dig, och din förmåga att se och tala om för andra människor vad de är bra på. Du har ett estetiskt sinne; du tycker om färg och form, och det ser jag som bra egenskaper. Nu har jag hjälpt dig lite på traven med de första raderna. Fortsätt att fylla på själv, helst varje dag. Jag vet att första gången jag skulle sätta mig ner och göra en lista över mina egna bra egenskaper kom jag inte på någonting alls. Jag var tvungen att fråga folk i min omgivningen vad de tyckte om hos mig. Nu kan jag lista en del själv faktiskt, så det har gått framåt. Övning ger färdighet. Stor kram! <3 <3 <3

  SvaraRadera