måndag 16 maj 2016

Suck!

Kläder kommer märkta med råd om hur man skall eller inte skall tvätta plaggen. Jag tillhör den där gruppen människor som oftast (men inte alltid) läser dom råden.

För någon dag sedan skulle jag i all hast dra på mig min  fina ljuvliga tunika som jag hade fått i julklapp och kunde icket begripa vad som var fel. Tills jag insåg att den faktiskt krypt! För mycket mat var min spontana tanke tills jag kom ihåg att den råkat åka med en tvätt på 60 grader. Den skulle tvättas på max 30 -Ty DET visste jag eftersom jag lusläst lappen!

Jag vet att när jag tömde just DEN maskinen och upptäckte att tunikan åkt med sängkläderna så fladdrade det till av en viss oro att den kanske skulle vara förstörd. Jag hoppades dock på att tvättrådet var mesigt tilltaget! Det var det ju då inte alls… Den tålde inte alls varm tvätt!

 Tvättråd började jag hålla bättre efter att jag köpt en Desigual klänning  " köpt på second hand " och jag uppmärksammade efter köpet att den bara tålde kemtvätt.

Min yngsta dotter och jag hade rätt roligt för ett tag sedan åt en topp som hon prövat i en butik men dizzat efter att ha konstaterat att den inte fick tvättas at all! Varken för hand, i maskin eller på kemtvätt! Vad gör man då liksom? Engångs topp för dyra pengar?! Nej tack!

LÄRDOM: Tvättråd är TYDLIGEN till för att följas…

Surt sa räven…. mycket surt… :-)

4 kommentarer:

 1. Men så tråkigt och samtidigt så lätt hänt att något bara åker med.
  Jag tillhör skaran som läser tvättråden och försöker följa dem.
  Jag har klarat mig hittills.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam, kan jag säga. Jag har klantat till tvättråd ett antal gånger. En gång krympte jag en yllekofta så den blev liten som en bebiskofta. För att inte tala om när jag missat att läsa på lappen om att "plagget bör tvättas separat" och jag missfärgat en hel maskin tvätt...
  Kram <3

  SvaraRadera

 3. Jag gjorde likadant med en tunika här om dagen. Rent slarv av mig som visste vad jag gjorde men chansade...

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Inte ofta, men jag HAR klantat mig. Är mycket noggrann med hur jag behandlar kläder. Vet inte vad jag ska skylla på, synen kanske.
  Kram ♥

  SvaraRadera