söndag 27 mars 2016

Kaos!

I eftermiddag då jag skulle börja laga till middagen så tänkte jag samtidigt att jag skulle passa på att ta fram krukorna. Så att jag kunde plantera om några blommor senare under kvällen.

En fanns gömd på balkongen och en trodde jag fanns i diskbänkskåpet.

Det skåpet är min absoluta akilleshäl när det kommer till pellesnuskgömmor i hemmet. Det är oöverskådligt, sunkigt och jag vill bara öppna och smälla igen dörren i all hast. Jag har länge funderat och övervägt att ta en storstädning av stället men det är så scary att jag ignorerar det istället.

Tills idag.

För att ”i all hast” riva fram en kruka slutade med att den där vidriga brädan/ryggen därinne tippade framåt och välte ut hela burken med ättika som jag har därinne.

Det innebar att ALLT badade i ättika, mina strumpor liksom golvet och köksmattan och i den vevan kokade såsen på spisen och barnbarnet kom och spanade! Och ville leka i röran.

 
Det är i dom lägena jag är grymt tacksam att jag hade hushållspapper nära tillhands, en badhanduk offrades, såsen räddades och sedan åkte allt upp och ut och hit och dit! Därefter gick jag till badrummet, förbannad som jag var och tvättade fötterna och händerna och bytte strumpor.

Sedan lade jag fokus på matlagning. Ingen idé att förstöra det också liksom.

Så nu har vi ätit. Köket ser ut precis som jag lämnade det. I kaos! Katten har flytt och barnen har haft hejdlöst roligt åt röran jag åstadkom på bara några sekunder.

Jag är måttligt road.

Men skåpet skall gnuggas upp, jag måste bara ladda mod att dyka ner BAKOM brädan, det är just DÄR pellesnusket ligger å lurar. Usch!

Vardagsrummet känns tryggt och jag tänker njuta av min kaffekopp så länge det behövs innan det är dags att avsluta dagens mest otippade dominoeffekt!

5 kommentarer:

 1. Antar att du står och gnuggar för fullt. Det kanske finns ett och annat småtroll som följer med, fast de är så små att du ser dem inte, hi hi hi...

  Lycka till det kommer att kännas skönt när du är klar.

  Förlåt men jag fick mig ett gott skratt, ha ha ha. :D))

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Men du. Det var bra gjort!
  En gång i tiden hade min väninna ett snuskskåp under diskbänken och jag lovade mig själv, att jag aldrig skulle ha något liknande!
  Så, det har jag hållit. Jag är noggrann därunder.
  Hihi, förresten, du berättar så roligt och inlevelsefullt, en riktig roman, haha!
  UpprensningSåpaÄttikaKramar ♥

  SvaraRadera
 3. Oj du, det där har jag faktiskt oxå varit med om minus ättiksburk.
  Men rent blev det.
  Tur att du hann rädda maten i alla fall.

  Kram,kram

  SvaraRadera
 4. Diskbänksskåpet är mitt värsta ställe också. Blä för att städa där inne. För att kunna göra det måste man dessutom antingen kunna sitta på huk eller stå på knäna, och mina knän håller inte för något av det.
  Håller med Gerd om att du skriver med väldig inlevelse, riktigt romanaktigt.
  Apropå kaos vill jag bara säga att Gud skapade världen mitt i kaos, så kaos kan faktiskt få en att bli riktigt kreativ.
  Stor kram! <3

  SvaraRadera
 5. Det var faktiskt ett nöje att läsa detta fastän städning är mindre kul. Finns det nå tråkigare.

  Ha en fin dag nu.

  Kramkram.

  SvaraRadera