fredag 11 mars 2016

En Fredag där ingenting fungerar...

Mat är viktigt! Jag tycker det är assvårt att komma på veckomatsedlar MEN jag gör det. Jag försöker äta bra och varierad kost alla dagar

En annan sak som är bra att tänka på enligt alla lärda är att äta råvaror efter årstiderna.
Det är viktigt. På många sätt. Jätteviktigt. Bra också att göra mat så att man får matlådor så det finns i frysen så man slipper ta till halvfabrikat för då är man verkligen illa ute (tydligen!). Väldigt viktigt är det ju även med bra näringstät mat när man har barn som växer så det knakar -För annars är man en dålig förälder. Så mat har hög prioritet här. Tycker jag alltså.
Tid tar det i alla fall! Alot!!!

Därför är jag måttlig road av kvällens trauma!

Jag tycker som så att OM man köper surströmming så är alla involverade väl medveten om odören. Grannarna får vackert veta vad någon i grannskapet äter och det är liksom helt okej. Det stinker och många tycker det är en delikatess. . Min poäng är stanken, som är okej -När det gäller surströmming!

Däremot kan jag KÄNNA mig väldigt blåst i kväll. Jag hade köpt färska kycklingfiléer, då jag upplever att det är bättre kött på dom bitarna än dom frysta. Jag hade köpt en förpackning med tio filéer som jag hade fryst in -i god tid före bäst-före-datum! Dom hade jag tinat idag till middag. Jag skulle koka en kycklinggryta med grönsaker och servera ris till det.
När jag satte kniven och öppnade paketet blev jag inropad till sonens rum och gick dit innan jag gick vidare med kycklingen. På väg tillbaks till köket började näsan fladdra… ni vet vingarna när man börjar sniffa. Vad.ÄR.det.Som.LUKTAR!??

Köket luktade svavelfis, prutt, skit…
 Det luktade riktigt illa när jag kom närmare förpackningen med kycklingen.
 Jag tog tveksamt fram lök och vitlök ur kylen men stanken var så vidrig att tanken på att ens börja TA i något som luktade så kräkreflexframkallande kändes fullkomligt bisarr. Så jag tog en påse och hivade ner hela förpackningen och ropade in barnen till köket.

-Vad luktar det? frågade dem när de närmade sig köket.

Rent spontant började minsann deras näsa också fladdra som när man sniffar i luften, en annan spontan reflex från deras sida var att sätta fingrarna för näsan och hålla för.

-Ägg! pep de och drog tillbaks till sina rum och STÄNGDE dörren omsorgsfullt efter sig.

Såååå där vid 16.30 snåret var det dags att börja komma på plan B. Kan informera att det är en ytterst dålig idé att säga till barnen att det blir hamburgare om man med hamburgare menar någon form av köttfärsbiff mellan två brödskivor -Det är tydligen inte alls hamburgare utan något annat. Men det mättade och ett gott grönsaksfat går ju alltid att få fram!

Men rejält hurv för kadaverstanken! Ville jag ha suspekta lukter i köket hade det varit billigare och enklare att köpa en Wunderbaum och hänga upp. Jag är så grymt skeptisk till kyckling som det är då jag ofta upplever att det LUKTAR  just svavelfis. Vad gör dom med kycklingarna egentligen?!?!

Jag är traumatiserad.  pengar rakt ner i soptunnan, så blev det med det ekonomiska och hälsosamma tänket över maten denna kväll! Soptunnan!

Seriöst ska man väl inte äta saker som luktar direkt skämt?!? Eller är det också en nyhet som jag missat?! Surkyckling?!

7 kommentarer:


 1. Men Huuua så trist när man planerat middag. Skrattar lite för jag kan se er framför mig. :D))
  Kvällskram ❤

  SvaraRadera

 2. Men Huuua så trist när man planerat middag. Skrattar lite för jag kan se er framför mig. :D))
  Kvällskram ❤

  SvaraRadera
 3. Usch då att det blev sådär.
  Jag skulle vända mig till butiken vid tillfälle och klaga.
  Det ska väl inte vara meningen att kycklingen blivit skämd.
  Jag hade oxå slängt den och grämt mig åtskilligt!
  Tur att du i all hast kunde slänga ihop något annat!

  Kram och sussa sött!

  SvaraRadera
 4. Nämen fy för surströmning haha.
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Det där lät inte bra alls, inte ska det lukta så hemskt, måste vara något fel, men jag kommer inte på vad. Du borde få tillbaka pengarna ifrån affären, men det kanske inte går efter en tid.
  Fint att du kunde fixa till en annan middag så där.
  Surströmming, nej det kan jag gärna vara utan.
  Trevlig kväll och varm kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte låta bli att dra på smilbanden, för jag ser er. Jag hör er. Vilken förskräckelse!
  Kyckling är känsligt.
  Dyra pengar för ingenting.
  Varm söndagskram till dig ♥

  SvaraRadera
 7. Tittar in och önskar att du får trevliga dagar framöver.
  Hoppas du har solsken och inte så kallt hos dig!
  Kram

  SvaraRadera