lördag 26 september 2015

Hål

Det finns ju många poänglösa hål här i livet! Hål i tänderna är ju ett bra exempel. Ett hål i en tand ger obehagliga besök hos tandläkaren som i sin tur genereras massivt hål i ens plånbok!

Små hål på byxor är trist, eller i täckbyxor -Det är lite svårt att laga. Så finns dom där svarta hålen i rymden som tydligen enklast beskrivs som döda stjärnor…

MEN det finns faktiskt två hål som är fullkomligt oumbärliga…Dessa hål prisar jag som en genialisk uppfinning varje gång jag står med sängkläder från Ikea då dom ALLTiD saknar just dom där två finurliga öppningarna i huvudänden av påslakanet!

Jag blir lika glad varje gång jag bäddar och inser att jag iNTE har ett ikea-set som skall bäddas in. Har jag ikea-sängkläder är det liksom lättast att först se till att det påslakan som skall användas vrängs ut och in, för att sedan vrängas på över täcket!

Har man dom där två hålen är det bara att stoppa in händerna och ta tag i hörnen på täcket och dra in kalaset i ”påsen” -Och vips  så är det klart!

Jag har i alla fall kommit på att det nästan är värt att vänta med att damma och dammsuga tills EFTER man bäddat rent. För när man som smurf står och viftar med täcken och dumma påslakan som aldrig vill korva ner då… liksom yr det! Hur man än beter sig!

Jag borde onekligen sprätta upp dom där sängkläderna som saknar hål, men något säger mig att OM jag sätter mig med nål och tråd för att sedan göra fint runt kanterna… -Så kommer dom INTE se ut som innan jag sprättade upp dem....

9 kommentarer :

 1. Igen kännande inlägg. Påslakan ja...
  De värsta hålen är nog hål i tanden och tandvärk. Då får det kosta vad det vill . De hålen är värd hålen hos tandis tycker jag.
  Vilket härligt lördagsväder vi har i dag. Jättehärligt när solen skiner. Blir nästan bländad.

  En varm lördagskram till fina dig❤

  SvaraRadera

 2. Känner igen alla hål. =)))

  Solig lördagskram ♥

  SvaraRadera
 3. Oj, vad jag har småsvurit för mig själv över avsaknaden av hål i lakanen, exakt ojoj. Så det är bara IKEA lakanen, inte tänkt på det.
  Hål i tänderna, nix pix, det vill jag inte ha.l
  Varm höstkram ♥

  SvaraRadera
 4. Du skriver så roligt :) och så sant, du borde göra något med ditt skrivande. Kul att läsa här inne ;)
  Stor Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Jo sådana hål är verkligen till nytta.
  Önskar dig en riktigt fin Lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilket fin och tänkvärd reflektion du gör om hål. Något värt att fundera över varför inte ikea kan ha två öppningar på sina påslakan. Håller med dig att det skapar irritation. Hamnade här via Marias blogg Jag och de mina. Fin söndag önskar jag dig.

  SvaraRadera
 7. Det här har jag faktiskt skrivit om på min blogg nån gång för länge sen. Jag AVSKYR påslakan utan hål i hörnorna. Min äldsta dotter har löst problemet på sina lakan genom att helt enkelt slita upp hål i hörnorna. Inte så snyggt men det hörs ju i alla fall inga svordomar från hennes rum när hon bäddar rent....

  SvaraRadera
 8. Så underbart skrivet och är det några hål man vill ha är det verkligen i pålakanen så otroligt dumt utan fom ;) hihi
  Men hål i tänderna hoppar jag gärna :)
  Önskar dig en mysig söndag
  Sanna

  SvaraRadera
 9. Hej på dig. Jag läser och skrattar. Vilken rolig sak att blogga om. Hur kommer du på såna härliga inlägg?
  Hit kommer jag mer.

  SvaraRadera