tisdag 20 januari 2015

I Natt jag drömde någonting...

Jag drömde inatt att jag for tillbaka i tiden och hamnade i 1950 talet tror jag... Dessa enormt coola gigantiska soppa drickande bilar, jukeboxar på caffeér, osv...

Det är inte ofta jag minns vad jag har drömt om när jag har drömt, men den här drömmen var helt olik alla andra drömmar jag har drömt. Den här drömmen var riktigt rolig att drömma.

I min dröm så satt jag på ett café och drack cola ut glasflaska och i jukeboxen spelade Ain´t that a shame med Fats Domino... och det var sådär .... alldeles ljuvligt !! Folk var glada och pratade , var vänliga och levande....

 Läste nyss på lite grand om det ljuva 50 - talet... Rock and roll blev 50-talets stora begrepp inom musiken, man "lånade" rytm och känslomässiga uttryck från färgade musiker och skapade en helt ny typ av musik som ungdomarna ur alla samhällsskick uppskattade.
Den som fick den kanske största betydelsen för rockens utveckling var Elvis Presley som slog igenom med dunder och brak på mitten av 50-talet.

...Rent ekonomiskt var 50 talet en period med goda framsteg. När Tage Erlander tog över statsministerposten så kunde han genomföra stora reformer inom socialpolitiken. Man byggde  ut välfärden under detta årtal med sjukförsäkringar och ATP...(pensionsystemet) Man ökade den materiella standarden på de svenska bostäderna. Televisionen slog igenom och gav svenska folket dess egen "hemmabio".

 Man funderar ju lite över om samhället var lika kallt som idag Säker på gott och ont även då...

Varenda inredningsdetalj på stället där jag var i min dröm ner till minsta kaffesked var från 50 - talet.


Det var bara så coolt. Den drömmen får jag leva på i dag... " ler "

 

3 kommentarer :

 1. Jag fick vara med i nästan tre år i femtiotalet, men kan nog inte berätta för dig vad jag tänkte då, hi hi... Kul dröm och ibland får vi näring i form av drömmar. ❤️

  SvaraRadera
 2. Så intressant med din 50-tals dröm.
  Femtiotalet var jag tonåring, men kommer inte ihåg så mycket detaljer om prylar och sånt.
  Förstår inte hur du kan komma ihåg det så bra, från drömmen. Men, vissa drömmar etsar sig fast. Du verkar ju vara yngre, så att du måste ha läst dig till hur det var på den tiden. Fast, kaffekopparna var nog häftiga.
  Sköt om dig och varm kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Häftigt! 1958, när VM i fotboll var, då gick vi till grannen som köpt TV. Annars kommer jag inte ihåg så värst mycket. Ja var ganska liten.
  Du var ju inte född då, men kanske det var ett tidigare liv som du upplevde? Ja jag vet inte, jag.
  Häftigt iaf.
  Stor varm kram till dig! ❤️

  SvaraRadera