fredag 22 juni 2018

Hej och hå


Ville bara titta in och önska er en alldeles strålande midsommarhelg (vare sig ni firar eller inte)!


Dock skulle jag önska att det vore värme och sol där jag bor en dag som denna men så är det så klart inte.
 Just nu 12 plusgrader och regnet hägrar runt staden.

Blickar man bakåt i SMHIs midsommarprognos ser vi en överpresentation av ostadigt väder och kyliga vindar, regn  " soltjuvande" moln just under midsommarhelgerna.

Som tur är älskar vi i Sverige att prata om vädret😊 och jisses vad vi kan prata väder när vi bjuds på detta smörgåsbord av vädervariation. Rena rama " julafton" för dem väderpratare som får  möjlighet att fördjupa sig i samtalsämne som duggregn, solchans, molntäcke, piskregn, 

Att motionera är hälsosamt och få högtider som midsommar kan stoltsera med ett lika omfattande träningspass. Visst, man springer några varv runt granen under jul också men det kan ändå inte riktigt mäta sig med kraftansträngningen från ett par ”små grodorna-varv” runt midsommarstången i stark motvind och piskande sidoregn. Det kan inte heller mäta sig med den intervallträning som ges under in- och utdukningsfasen som styrs efter väder och vind. Att springa fram och tillbaka med en stol under ena armen och tre sillburkar under den andra är sannerligen ingen enkel lek!

Sommarklänningar brukar på midsommar  vara väldigt vackra men i ostadigt väder får man också chans att visa upp lite mer av sin garderob. I takt med att kylan faller på kommer fler och fler plagg att visas upp och när du tröttnat på att klackarna sjunker ner i det våta gräset får du även chans att visa upp dina lite mer praktiska skor. Ett klassiskt exempel på detta är ju gummistöveln.

Summan av kardemumman; Jag hoppas givetvis på att alla som firar midsommar slipper motionen, kommunikationen och modeuppvisningen, men framförallt hoppas jag att ni får en riktigt härlig midsommar och det även om solen inte skulle titta fram.  😃1 kommentar: