måndag 22 januari 2018

Besvärlig dörr

I vår tvättstuga tänds lamporna automatiskt när du öppnar dörren och släcks en stund efter det att du gått ut. Jag har inte tittat efter var rörelsedetektorerna sitter, men för några dagar sedan släcktes lamporna plötsligt när jag stod och lassade tvätt (påslakan/lakan) i mina tvättmaskiner. Jag fick helt enkelt ta en liten promenad ut mot dörren för att de skulle tändas igen. Det har faktiskt aldrig hänt tidigare.

Dörren till tvättstugan har kärvat lite på sistone. På dagen när jag var där och kollade om en tvättid, höll jag inte på att komma ut. Man ska vrida om ett vred  och trycka ner OCH dra handtaget mot sig . Jag klarade inte av att vrida om vreden och en av de två kvinnorna som var där och tvättade kom och instruerade mig. Hon öppnade och jag stängde igen för jag skulle ju klara det själv. Jag fick inget bra grepp om handtaget. Hon öppnade och jag stängde igen. Så skulle jag stoppa mina nycklar i fickan (efter att jag bokat en tvätttid), men de gled förbi och ner på golvet, så jag fick böja mig ner efter dem. Pust, stön. Sen sket jag i att stoppa ner dem i fickan och försökte öppna igen med dem i handen. Samtidigt fnittrade jag lite för mig själv och misslyckades förstås.

Då tappade kvinnan som skulle hjälpa mig tålamodet. “Jag tror då att du blev född i en farstu”, sa hon. Mitt upp i ansiktet på mig. Och vi känner inte ens varandra.

Jag tog det inte som en komplimang, utan bad henne gå åt sidan och öppnade dörren utan problem. Saken var den att hon stod mitt framför handtaget, medan jag fick stå lite vid sidan om och därför inte kunde använda handen fullt ut.
För säkerhets skull tog jag ändå med mig min mobil till tvättstugan  när jag tvättade lakan och påslakanen för jag ville ju inte övernatta där.


Jag undrar egentligen vad som skulle vara fel att vara född i en farstu? Folk har ju blivit födda i bilar, på toaletter, i hallen och gud´vet vart, varför skulle just farstun, vara något galet för?
Nä, hade jag varit modig nog skulle jag ha svarat henne: Ja, jag vet då i alla fall vart jag kommer ifrån, men vilken planet föll du ifrån?

4 kommentarer:

 1. Det är ett krux, det där, att bli svaret skyldig. Jag har svårt för att finna mig och ge dräpande kommentar tillbaka. Tyvärr. Efteråt vet jag PRECIS haha.

  Stor kram 💝 finaste vän!

  SvaraRadera
 2. Fasiken vilket snorkigt fruntimmer.
  Tycker hon var rent ut sagt oförskämd.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Kunde du inte släckt ljuset och stängt dörren så hade hon fått stått där i mörkret. 😉
  Kram ❤

  SvaraRadera
 4. Bättre född i en farstu än i en rovåker! :)
  -
  Skratta åt dumt folk,
  då vet dom inte hur dom ska bete sej.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera