torsdag 2 oktober 2014

Längtar ej.

Kom på att det är oktober. När som helst kan snön komma och förpesta tillvaron för oss.

Jodå, för tidig snö förpestar tillvaron. Bäst är när snön kommer till advent. När vi pyntar våra fönster med adventsstjärnor och adventsljusstakar passar det oerhört bra med snö utanför fönstret. Hela adventstiden får det vara snö. Och naturligtvis över julen och nyåret. Till och med trettonhelgen kan det få vara snörikt.

Sen vill jag ha bar asfalt och gräs igen.

Är så trött på att det efter nyår ska snöa som värst.då kan det vräka ner snö så att jag blir alldeles konfys.
Gillar inte heller is, blankis, inte is över huvud taget så länge den inte befinner sig i saftglaset . Is under skosulan är bara dumt. Där gör den ingen nytta. Bara skada... i alla fall om man drattar på arslet.

Gillar heller inte snömodd och snösörja. Är så jobbigt och besvärligt "i alla fall för mig " att klafsa runt i  och blöta fötter är inte kul det heller. Gummistövlar i snömodden och på isen är inte heller nåt att sträva efter. Snarare borde underlaget vara strävt med dessa fotbeklädnader.

Så jag hoppas att snön dröjer. Och att den sedan får för sig att dra sig tillbaka dit den kom från tidigt under det nya året.

Och till er som älskar snö har jag ingen tröst. Jag älskar inte alls snö! Och jag gillar inte kylan heller. Ghaaaaaaaaaaaahhhh


2 kommentarer :

 1. God morgon!
  Håller med dej av hela mitt hjärta om snön! Jag avskyr den och kylan något extremt mycket, och det är de som gör att jag vill flytta från landet.
  Kram och hoppas på en regnig och snöfri vinter

  SvaraRadera
 2. Du får medhåll på alla håll och kanter!
  Kram med en önskan om lagom vinter och snart vår och sommar igen, fast då önskar jag tiden väck, den går fort nog ändå. ♥

  SvaraRadera