onsdag 2 maj 2018

Kamp



Ja, här står jag och duger som jag är. Jag vet ju det. Men ändå känns det inte som om jag duger till någonting alls riktigt.(Jag slutade känna att jag dög till nånting när jag började första klass. skolåren  gick i oduglighetens tecken - jag blev vuxen och fortsatte att känna mig oduglig.)
Jag kämpar en frustrerad kamp mot min känsla av otillräcklighet. Undviker att prata högt om det för att jag inte vill framstå som någon som söker bekräftelse eller beröm. Jag vet mitt värde och en del dagar klarar jag av att gå rakryggad och även säga det högt. Säga att jag är bra och att jag kan. Men det låter fel. Det känns ju inte som att jag vare sig är bra eller kan.…

Det ligger ju också i vår uppfostran att inte tro att vi är något. Vi ska inte tro att vi är bättre än någon annan och nåde den som törs tro på sig själv och sin förmåga..! Men jag vet också att jag inte är bättre än någon annan. Inte heller sämre. Det är inte heller det jag strävar efter. Jag vill känna att jag duger och är bra för min egen del.. inte för någon annan. Ändå tror jag att en människa som är i balans med vem han eller hon är.. också strålar klarare och presterar bättre.. för att inte tala om att de mår bättre. Jag har inget behov att visa mitt värde för någon annan än mig själv. Fast visst hade det varit oerhört trevligt och värdefullt att få det bekräftat av ens omgivning någon gång ibland.

Dagens Ord.

 Kanske ska jag säga det högt " Att jag duger" varje dag tills det inte längre känns konstigt och fel.. utan låter rätt och naturligt.

4 kommentarer:

  1. Lite affirmationer är aldrig fel.
    Jag tror att vi är många som brottas med sådana tankar att man inte duger som den man är.
    Det är jobbigt att känna så och självkänslan växer ju knappast när man nedgör sig själv.
    Men jag tror att man får kämpa med det varje dag och vem vet, en vacker dag har det kanske blivit en sanning.

    Varm Kram

    SvaraRadera
  2. Skulle inte du duga som har fostrat alla dina barn till fina medmänniskor? Sedan, vad barnen gör med sina liv, det har de själva ansvar över.
    Så synd att du har dessa tankar, du duger visst! Du är både snäll, god och rar - och klok. En fin själ, som gör så gott du kan!

    Varm kram 💚

    SvaraRadera
  3. Så bra du skriver om ett ämne som jag tycker är så svårt.
    Vi, har ju blivit uppfostrad i den andan att inte "förhäva" sig själv och inte tro att man är någon. Jag kommer inte ihåg att jag som liten fick något beröm eller så.
    Vad jag har läst och förstått, så har du gjort mycket gott och är en fin mor och medmänniska så du kan verkligen sträcka på dig.
    Dagens ord är något att tänka på.
    Trevlig helg.
    Varm kram till dig.

    SvaraRadera
  4. Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda sin eviga kärlek till världen för att vara nära Gud och det är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk orsak. För detta erbjuder vi lån, snabb kredit och garanterade lån tillgängliga för alla personer med förmågan att återbetala. Räntan är 3% med mycket enkla förhållanden som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss helt enkelt för mer information så blir du nöjd.

    E-post: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33 756924191

    SvaraRadera