onsdag 15 april 2015

I natt jag drömde någonting jag aldrig drömt förut...

I natt var jag i Uatar.

Det ligger mitt i Afrika, fast mer åt den norra delen. Lite avskilt och hemligt sådär. Finns på kartan. Men kartan ljuger. För det ligger i ett mellanösternland. Men det får jag inte berätta. Det är hemligt.

I Uatar skulle jag hjälpa ett gäng skolbarn med att söka reda på något. Jag visste inte riktigt vad det var. Men vi sökte. Gata upp och gata ned. Gator belagda med finaste gatsten. Vi sprang runt barfota. In i hus och ut ur hus. Tanken gick till Marocko när jag såg husen.

Upp för vindlande stentrappor som var mjuka och lena av alla som genom århundraden gått där. Ner för samma trappor. Luften var ljum och det var sen eftermiddag med sned sol. Det doftade kryddigt och gott. Fullt med människor var det överallt. Mörkögda och mörkhåriga. Med färgglada kläder i regnbågens alla färger.

Vi letade och letade, efter det jag inte visste vad det var. Till sist kom vi till en fattig gammal kvinna. Hon ville adoptera mig. Likadant skolbarnen, de ville adoptera mig. I alla fall... hur det gick med adoptionen vet jag inte. Vi, jag och skolbarnen, hjälpte den gamla kvinnan att få tag i fina nya kläder och att få till mat. Kvinnan hade mängder av fina tyger överallt runt sig. Kanske sålde hon dem eller hade sparat dem till mig.

Trots att jag sprang runt hela natten och letade efter något okänt så var det inte stressigt. Jag var helt lugn och tyckte bara det var roligt. Språket kunde jag också. Bara sådär i ett huj.

Om det var kvinnan jag skulle hitta vet jag inte. Inte heller om jag nu är adopterad av henne och skolbarnen. Jag var ju tvungen att ge mig av från Uatar. Hem till sängen, där jag vaknade.


P.S Vad jag vet finns inte landet Uatar.
 Men i drömmen fanns det landet D.S

6 kommentarer :


 1. Men vilken dröm och så fin beskrivning du gör av drömmen. Jag föll in i din dröm och var med dig där bland tygerna och såg kvinnan. Jag undrar om inte din själ var ute på en liten utflykt inatt? :-)

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att skriva det man drömde om medans man har drömmen färsk i minnet, hi hi... Annars hade jag nog aldrig klarat av att minnas drömmen helt eller inte alls i värsta fall. Kram ♥

   Radera
 2. I drömmar kan städer heta allt möjligt och platser ligga var som helst.
  Trevligt att följa med i din dröm, den var så ljus och varm. Andades harmoni och upptäckarglädje.
  Fina blomster du har satt in här, det ger sommarkänsla.
  Må så bra det går och kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Det låter som en alldeles underbar dröm! Jag drömmer sällan om trevliga saker, utan mina drömmar handlar alltid om mer eller mindre otrevliga saker.

  Så vackert det är på din blogg också sedan jag tittade in senaste. De underbaraste blommor i överflöd...

  Storkramen! <3

  SvaraRadera
 4. Det var en spännande dröm som säkert hade något slag av budskap :-)
  Du har det fint här inne på din blogg med så många blommor!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det var en fantastisk dröm. Så full av färger och vänlighet. Man brukar inte hitta det man letar efter, drömmarna brukar vara ofullständiga. Det är hjärnans sätt att bearbeta.
  Jag tror att du har mycket vackert i ditt minnesrum, det syns i ditt blogghem också, det utstrålar kärlek och harmoni, precis den som du ville vara.
  Ta till dig detta, stor varm kram, Gerd

  SvaraRadera