lördag 9 augusti 2014

Regnet det bara öser ned.


Idag öser regnet ned. Åskat har det gjort också nu på morgonkanten.
För tillfälligt är det dock lugnt med åskan. 

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med denna ständiga konstanta värk jag har. 
Många gånger tror jag att man ska bli tokig på köpet av all smärta. 

Hur orkar jag ? Ja, det är många gånger ofattbart för mig. Sitter och funderar på  hur i all sin dar jag orkar med att ha ständigt ont, aldrig vara smärtfri eller fylld av energi? Hur orkar jag?


Men det finns inget alternativ. Det finns inga andra alternativ än att leva såhär med smärta dag ut och dag in. jag kan ju inte lägga mig ner och försvinna från livet jag lever.Även om jag skulle vilja.

 Jag kan inte rymma ifrån mig själv eller ifrån värken.
Jag har inget val mer än att orka.
Man kan inte beskriva den värk man bär på för andra som aldrig upplevt detta. Det går inte för man kan inte riktigt förstå eller inse vad det är jag och andra som bär på smärta lever med egentligen.
.
Varje minut, varje dag året om har jag smärta i kroppen. Den ena dagen säger inte hur den andra dagen skall bli. Jag minns inte ens hur det känns att vara smärtfri.

Jag vet att jag inte kan önska mig smärtfri och frisk - men många gånger drömmer jag om att BARA FÅ EN ENDA DAG utan någon som helst smärta eller funktionshinder.

Tänk dig att ha ONT varje dag i resten av ditt liv!!
Tänk dig att ha influensa med  utmattning och muskelsmärta varje dag år efter år!!

Hur orkar man det? Jag ställer mig frågan gång på gång hur ska jag fortsätta orka med att ha värk dag ut och dag in ?
Hur har jag orkat med att gå med värk jämt och ständigt ?

4 kommentarer :

 1. För någon som inte har denna värk är det omöjligt att sätta sig in i din situation. Det måste vara fruktansvärt att hela tiden känna detta onda, som tär och värker.
  Men, jag tror att du orkar för att du har dina barn och vet att dom behöver sin mamma, mer eller mindre.
  Jag skulle önska att du fick lite lindring.
  Styrkekram till dig.

  SvaraRadera
 2. En sådan värk som du beskriver kan bara den som har den förstå.

  ♥♥♥ Varmaste vindar som lindrar din värk ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. Jag saknar ord. Inser att jag inte kan skriva att jag förstår. Jag har ju inte sådan värk. Inte på det sättet som du beskriver. Andra krämpor har jag och en värk som är mera "hanterbar". Både Wiolettan och Kaisa har verkligen belyst det jag hade velat säga.
  Vad kan jag mer säga eller skriva (och jag menar varje ord) än att jag tänker på dig och sänder dig styrkekramar - så många du bara orkar att ta emot ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 4. Svaret är ju precis just det, man orkar inte. Jag känner ju inte din smärta och din utmattning, men då jag själv lever med smärta och utmattning varenda dag så kan jag nog ändå säga att jag lite grann förstår hur du har det, och jag lider verkligen med dig, för jag vet hur olidlig tillvaron är. Stor, stor kram! <3 <3 <3

  SvaraRadera