fredag 25 juli 2014

Kaffe eller var det the ?


I morse klev jag upp redan 03.30. Kunde inte sova. Det går knappt sova i denna värme som råder. I alla fall så tänkte jag att jag skulle brygga mig kaffe och kaffe trodde jag att jag bryggde men istället hade jag slagit på vattenkokaren tagit min tekopp och lagt en tepåse i koppen. När vattnet hade kokat tar jag vattenkokaren och häller vatten i tekoppen. Sätter mig sedan ned och väntar på att det ska svalna lite innan jag dricker. När jag till slut ska dricka så upptäcker jag att det är the i koppen i stället för kaffe. Jag kunde inte för mitt liv komma ihåg att jag INTE hade bryggt kaffe. Jag var ju så säker på att jag hade bryggt kaffe... Så tokigt och virrigt det kan bli hemma hos mig. Kan det ha berott på värmen, tröttheten eller var jag bara tankspridd. En kombination av alla de tre tingen kanske ?

Jag vet att jag ofta är tankspridd! Jag vet att den fysiska och psykiska tröttheten finns där och vem som helst kan bli utslagen av värmen.

Värmen gör så att jag går med molande huvudvärk hela tiden. I vanliga fall brukar jag ha en molande högersidig huvudvärk. Men nu när det är varmt värker hela huvudet hela tiden. 

Vatten dricker jag i mängder.
 Det ska ju bli några grader svalare i nästa vecka. Och det kan behövas.
Gräset har blivit torrt och brunt lite här och var. Till och med vissa blommor svettas och slokar. Begravningen kommer allt närmare och med den en slutgiltighet, ett slutligt farväl.... och det gör så förkrossande ont att jag knappt vill kännas vid det...
 Det känns så fruktansvärt tragiskt! Just p.g.a  vilket sätt min brorson dog.


Häromdagen när jag skulle gå ut stod en ambulans utanför mitt hyreshus. När ambulanspersonalen kom ut från byggnaden där jag bor låg en död person i en likpåse på deras bår.

 Jag tycker att det är så jobbigt att stöta på döden ändå är det en naturlig del av livet.
Jag borde bara rycka på axlarna och gå vidare... Men jag berörs, även om jag inte känner personerna som dör kanske.

  Jag har den senaste tiden på ett eller annat sätt blivit påmind om döden.  Hört eller läst i dagstidningen om folk som dött som jag åtminstone vetat vilka de var.    

Antar att det beror på det att när man befinner sig i en aktuell händelse så ser man just det aktuella runt och omkring sig lite varstans - man lägger märke till just det. Och i mitt fall är det just nu döden...

Nu ska jag titta på Nyhetsmorgon en liten stund.
Soliga solkramar!

3 kommentarer :

 1. Jag tror att du är ankommen i chocken efter din brorsons död. Det var en fruktansvärd händelse även om döden alltid funnits och är naturlig, men men...
  Jo, man koncentrerar sig på vissa händelser och ser massvis av dem då.
  För några år sedan började jag läsa dödsannonser, det gör man när man kommit upp i en viss ålder, sägs det. Man vill titta på årtalen och jämföra med sig själv, även om man inte "känner" de döda.
  Hoppas du gjorde dig en ny stärkande kopp kaffe! Soliga kramar! ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Döden gör sig tyvärr påmind på de mest grymma sätt ibland. Chocken, sorgen och saknaden blir stor. Det sägs att en begravning blir ett avslut, men det blir det inte när en ung människa dör, och man inte vet varför. Jag hoppas att ni snart kan få ett svar på varför.
  Jag somnade inte förrän efter kl 4 inatt (imorse?), så vi sov i skift, kan man säga. Jag mår riktigt illa av värmen och längtar riktigt efter svalka. Jag tror att när man är trött och sliten, och det sedan blir värmebölja ovanpå det så fungerar inte hjärnkontoret riktigt som det ska. Jag skulle till läkaren i tisdags och fick för mig att jag var lite sent ute så jag skyndade mig som sjutton. Men när jag kom in i väntrummet kom jag på att jag faktiskt var en hel halvtimme för tidig. Så du ser, det är virrigt här också.
  Kram och styrka! ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. Stor kram från en bortsmält Piedra! <3

  SvaraRadera