lördag 31 maj 2014

Guben i låddan


Denna video med Martin Ljung har man sett och hört ett antal gånger.
Lika rolig varje gång.
Jag sitter och tänker när jag tittar på denna video hur mycket glädje Martin Ljung måste ha spridit.  
Svenska folket har fått många skratt tack vare honom kan jag tro. Ett gott skratt sägs förlänga livet. Då har han förlängt livet för hela svenska folket om det är sant.

 I början av 60-talet var ”Gubben i låddan” högaktuell vad jag förstår. Och folk skrattade  hejdlöst åt detta. Vem minns eller inte har sett hans "Ester" och "Fingal Olsson" osv...

I morgon måste jag baka bullar. Sonen ska ha med sig bullar till skolan på Måndag. Det blir bullkalas i deras klass då det blir sommarlov för dem den 3/6. Min dotter har skolavslutning den 10/6.
Att baka bullar är en konst. Det är inte nåt som görs på en kvart utan det kräver sin tid och kärlek.
En gång i tiden tyckte jag om att baka. Nu är det långt mellan gångerna jag ställer mig att baka. 
Jag bakar bara om det är riktigt nödvändigt. 

Den här veckan som kommer blir jag tvungen att baka mycket och olika sorters bullar och sockerkakor osv... Sonen fyller år om en vecka och då får jag ju inte glömma bort tårtan och gofikat som hör till ett födelsedagskalas.


 

5 kommentarer :

 1. Ja, jag har skrattat mycket åt det du beskriver, det var en härlig humor! Smöret, ister, Ester! Ja, jag kunde nog både kuppen och Ester utantill och lite Fingal Olsson. Det var tider, det.
  Jag bakar aldrig numera. Och sällan några långkok, som jag gjorde i går. Men det gjorde jag med glädje, det kändes roligt att bjuda på något.
  Lycka till med din bakning! Kramkram ♥

  SvaraRadera
 2. Lyckatill med baket, tror du bakar farligt goda bullar..... Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Ja, allra käraste Martin Ljung som spred - och fortfarande sprider - så mycket glädje. Så mycket roligt jag haft åt honom. Tänker fortfarande ofta på honom och citerar hans roligheter. Det där var på den tiden då svensk humor fortfarande var roligt. Nu tycker jag att den har urartat.
  Jag bakar nästan aldrig numera. Det är möjligtvis till någon av sönernas födelsedagar, och då blir det bara en sort. Det är urtråkigt att baka glutenfritt. Det är svårt att få det att bli bra, och det smakar inte alltid så lustigt. Du är fenomenalfantastisk! Kram! ♥♥♥

  SvaraRadera
 4. Tack för jättefina, omtänksamma kommentarer på min blogg! Det är inte många som förstår vilket helvete man går igenom. Men det gör du, min fina vän! Jag kommer nog inte att sluta blogga, men jag funderar på under vilka former jag ska blogga. Varmar kramar! ♥♥♥

  SvaraRadera
 5. Att baka är väl inte riktigt min grej, men Martin Ljung gillar jag :-)

  SvaraRadera