måndag 26 december 2016

Det var länge sedan sist, men nu har det hänt igen...


Det är som det går i perioder. Ett tag händer det stup i kvarten. Sen kan det bli ett uppehåll. Olika långa uppehåll. Ibland gör jag det dagligen... flera gånger om dagen. Vet inte varför jag gör det. Det liksom bara händer. Kanske har nåt med hormoner att göra... eller hur jag berör med fingrarna. Svårt att gissa för jag har aldrig fått något svar på varför jag gör det lite då och då. Troligen vet ingen varför. Det bara rusar åstad och blir.

Nu var det ju ett tag sedan sist. Men i går så var det dags igen. Och nu misstänker jag att det börjar om med en period igen. Kanske ska notera varje gång jag gör det. Notera i almanackan. Föra statistik. För det kan man göra. Man kan ha statistik på vad sjutton som helst. Så detta bör också gå att föra statistik över, hur många gånger jag gör det.

Har letat i böcker för att se vad som är normalt. Har letat på internet och försökt hitta något svar. Men inget svar hittar jag. Kan det vara så att de bara är jag som gör det? Nä, det tror jag inte. Kan det vara som så att ingen annan vågar tala om att de gör det? Möjligt. Kanske skäms vissa för att tala om det över huvud taget? Mycket troligt.

Men vadå, det är väl inget farligt att tala om att jag gjort det igen? Vad kan hända? Mer än lite stjärnfall och fyrverkerier? Inget. Hittills har i alla fall inget annat hänt.

Fattar inte hur jag kan göra det så ofta! Det kan gå bara minuter emellan så är det dags igen. Är det något fel på mig? Jag brukar fundera ganska mycket på det. Men som sagt så har jag inget svar på det.

Tror att jag behöver bunkra lite från affären och ladda skåpen fulla. När jag kommer igång så här så brukar det behövas mer material. Annars så blir det så jädra mörkt! För när jag gått runt och tänt alla lampor är det nästan mörkare än innan jag tände dem. Inget konstigt med det fenomenet. Medan jag går runt och tänder mörkret så får jag se hur stjärnor gnistrar och exploderar. Snyggt... men ibland skrämmer jag mig själv. Det smäller till och jag hoppar nästan ur kläderna... och så har jag gjort det igen.

Jag vet bara att det är en sådan tid igen.. jag går runt och tänder mörkret. Och det gör jag genom att trycka på lysknappen. Då blir det fyrverkerier i lampan och sedan är det bara mörkt. Inget ljus kommer från lampan mer. Då har jag alltså gjort det igen. Så där går jag runt och tänder mörkret. Inte varje dag... men ibland dagligen. Sen kan det vara en lång period utan dessa mörkertändningar. Otaliga glödlampor har fått sätta livet till när de umgåtts med mig och mina händer. Behöver inte ens ta i dem... bara ta i lysknappen... så är det kört för dem.


Är jag strömförande?


3 kommentarer:

 1. Du kanske är det eller så är lamporna bara på utdöende.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket roligt kåseri!
  Kramkram <3

  SvaraRadera
 3. Tittar förbi för att önska dig ett riktigt Gott slut och ett Gott NYTT 2017
  Stor Tack till dig för alla fina kommentarer
  Kram

  SvaraRadera